Muffiny s Gorgonzolou zdobené ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka polohrubá
  • 250 g Hrušky
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 100 g Vlašské ořechy
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 2 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 6 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 751 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 250.1 mg
  • Vláknina 11789.2 mg
  • Vitamín A 11789.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na 12 kusů muffinů vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Do jedné mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a čerstvě pomletým bílým pepřem.

  • 2

    Omyté tvrdší hrušky rozpůlíme, vykrojíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyté lístky bazalky pokrájíme nadrobno. Plísňový sýr italského typu nakrájíme na malé kostičky. Vlašské ořechy (100 g) nastrouháme.

  • 3

    Všechny pokrájené ingredience dáme do mísy k mouce, promícháme a za stálého míchání přilijeme 6 lžic oleje z vlašských ořechů a 4 lžíce zakysané smetany. Těsto musí být důkladně promíchané, aby se všechny ingredience spojily. Naplníme formičky do 2/3 a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme dozlatova přibližně 12-15 minut. Po 2 minutách teplé muffiny vyjmeme z formiček, vložíme do košíčků a do každého středu muffiny vložíme půlku vlašského ořechu. Podáváme je hned teplé.

Komentáře k receptu