Muffiny s Gorgonzolou zdobené ořechy
Suroviny
- 200 g Mouka polohrubá
- 250 g Hrušky
- 150 g Sýr Gorgonzola
- 100 g Vlašské ořechy
- 100 g Ořechy vlašské
- 2 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- 6 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 33 g
- Sodík 751 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 250.1 mg
- Vláknina 11789.2 mg
- Vitamín A 11789.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na 12 kusů muffinů vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Do jedné mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a čerstvě pomletým bílým pepřem.
-
2
Omyté tvrdší hrušky rozpůlíme, vykrojíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyté lístky bazalky pokrájíme nadrobno. Plísňový sýr italského typu nakrájíme na malé kostičky. Vlašské ořechy (100 g) nastrouháme.
-
3
Všechny pokrájené ingredience dáme do mísy k mouce, promícháme a za stálého míchání přilijeme 6 lžic oleje z vlašských ořechů a 4 lžíce zakysané smetany. Těsto musí být důkladně promíchané, aby se všechny ingredience spojily. Naplníme formičky do 2/3 a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme dozlatova přibližně 12-15 minut. Po 2 minutách teplé muffiny vyjmeme z formiček, vložíme do košíčků a do každého středu muffiny vložíme půlku vlašského ořechu. Podáváme je hned teplé.