Bramborové nočky se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1570 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 183.9 mg
- Draslík 1141.8 mg
- Vláknina 30375 mg
- Vitamín A 30375 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem, přidáme žloutek, celé vejce, přisypeme mouku, půl lžičky soli, polovinu posekané petrželky, třetinu posekaných lístků šalvěje a vypracujeme těsto. Vytvarujeme tenčí válečky, které nakrájíme na plátky. Vyskládáme na suchou utěrku a necháme 15 minut odležet. Vaříme ve vroucí vodě zhruba 5 až 8 minut, až nočky vyplavou na povrch. Scedíme a necháme okapat.
-
2
V kastrůlku rozehřejeme máslo, zbytek šalvěje a petrželky spolu s prolisovaným česnekem vsypeme do másla, 2 minuty smažíme a odstavíme.
-
3
Nočky upravíme na talíře, přelijeme šalvějovým máslem a podáváme.