Bramborové nočky se šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory vařené ve slupce
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 g Šalvěj čerstvá
  • 10 g Sůl
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1000 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1570 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 183.9 mg
  • Draslík 1141.8 mg
  • Vláknina 30375 mg
  • Vitamín A 30375 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem, přidáme žloutek, celé vejce, přisypeme mouku, půl lžičky soli, polovinu posekané petrželky, třetinu posekaných lístků šalvěje a vypracujeme těsto. Vytvarujeme tenčí válečky, které nakrájíme na plátky. Vyskládáme na suchou utěrku a necháme 15 minut odležet. Vaříme ve vroucí vodě zhruba 5 až 8 minut, až nočky vyplavou na povrch. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V kastrůlku rozehřejeme máslo, zbytek šalvěje a petrželky spolu s prolisovaným česnekem vsypeme do másla, 2 minuty smažíme a odstavíme.

  • 3

    Nočky upravíme na talíře, přelijeme šalvějovým máslem a podáváme.

Komentáře k receptu