Filety z okouníka zapečené se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1236 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 140.8 mg
- Draslík 1345 mg
- Vláknina 13517.5 mg
- Vitamín A 13517.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.9 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z okouníka rozkrájíme na větší kousky, vařené brambory krájíme na silnější plátky, pórek na kolečka, petrželku posekáme na jemno, cherry rajčátka rozpůlíme, špenátové listy přebereme a posekáme nahrubo.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pórek a osmahneme. Přimícháme špenát, orestujeme, přilijeme smetanu a podusíme 3 minuty. Nakonec přidáme rybu, osolíme, opepříme, podusíme 5 minut a odstavíme. Přisypeme petrželku, promícháme, vložíme do pekáčku vymazaného tukem, povrch poklademe plátky brambor, půlkami rajčátek, posypeme strouhaným ementálem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.