Filety z okouníka zapečené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 250 g Pórek
  • 120 g Špenát listový čerstvý
  • 25 g Tuk
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 g Okouník mořský
  • 15 g Petržel - nať
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 8 g Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1236 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 140.8 mg
  • Draslík 1345 mg
  • Vláknina 13517.5 mg
  • Vitamín A 13517.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.9 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z okouníka rozkrájíme na větší kousky, vařené brambory krájíme na silnější plátky, pórek na kolečka, petrželku posekáme na jemno, cherry rajčátka rozpůlíme, špenátové listy přebereme a posekáme nahrubo.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pórek a osmahneme. Přimícháme špenát, orestujeme, přilijeme smetanu a podusíme 3 minuty. Nakonec přidáme rybu, osolíme, opepříme, podusíme 5 minut a odstavíme. Přisypeme petrželku, promícháme, vložíme do pekáčku vymazaného tukem, povrch poklademe plátky brambor, půlkami rajčátek, posypeme strouhaným ementálem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.

Komentáře k receptu