Jogurtová hrachová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 16 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 26.1 mg
- Draslík 164.3 mg
- Vláknina 843 mg
- Vitamín A 843 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem ve dvou litrech studené vody minimálně na 6 hodin namočený hrách scedíme a uvaříme v 1, l čerstvé vody do měkka. Osolíme, opepříme. V pánvi na rozpáleném másle do zlatova osmažíme oloupanou, na malé kousky pokrájenou cibuli. Posypeme moukou, rozředíme vývarem z hrachu, dobře promícháme a vlijeme do hrnce s hrachem. Vše ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme kmín, prolisovaný česnek a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme jogurt, nevaříme, jen stálým mícháním zahřejeme a stáhneme ze sporáku.
-
2
Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích. Vhodné jsou také polévkové misky. Před podáváním porce posypeme nasekanou petrželovou natí.