Aromatický rybí salát
Suroviny
- 5 g Cukr třtinový
- 5 g Cukr třtinový
- 100 g Rajčata
- 10 g Citronová kůra
- 100 g Cibulka jarní
- 5 g Chilli omáčka
- 100 g Salát ledový
- 100 g Papaya
- 5 g Koriandr mletý
- 5 g Kmín římský
- 100 g Okurka salátová
- 400 g Pražma
- 60 g Koriandr čerstvý
- 5 g Fenykl
- 60 ml Voda pitná
- 60 ml Česnek
- 30 ml Citronová šťáva
- 30 ml Mléko kokosové
- 80 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 ks Chilli paprička
- 0.4 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 33 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 67 mg
- Draslík 887 mg
- Vláknina 7062.5 mg
- Vitamín A 7062.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.3 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nalijeme chilli omáčku, česnekový olej, přisypeme třtinový cukr, mletý koriandr, fenykl a kmín. Ingredience utřeme do pasty, smícháme s pražmou, rozkrájenou na proužky a necháme 20 minut marinovat.
-
2
Zatím připravíme dresink na salát: smícháme kokosové mléko, sůl, citronovou šťávu a kůru, vodu, nasekané chilli papričky, třtinový cukr a nasekanou koriandrovou nať, vše protřepeme nejlépe v uzavíratelné nádobě.
-
3
Marinovanou rybu opečeme ve woku na rozpáleném arašídovém oleji po cca 6 minut z obou stran a zatím připravíme salát. Do mísy vložíme natrhané listy ledového salátu, plátky okurky, kousky rajčat, papáju a na kolečka nakrájenou jarní cibulku s natí. Promícháme, zalijeme dresinkem, rozdělíme na jednotlivé porce a na salát rozložíme osmažené proužky pražmy.