Francouzská cibulačka s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 20 g Petržel - nať
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 6 krajíc Chléb toastový
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 4 dl Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 2279 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 50.8 mg
  • Draslík 1952 mg
  • Vláknina 11066.2 mg
  • Vitamín A 11066.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Toastový chléb nakrájíme na stejně velké kostky. Dáme je na plech, pokapeme olejem a vložíme do horké trouby. Za občasného promíchání je po dobu 5-10 minut opečeme dokřupava.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka, která osmahneme dozlatova v hrnci na rozpáleném másle. Křupavou cibuli posypeme moukou, osmahneme, přisypeme mletou papriku, osolíme a zalijeme vínem a vývarem. Dobře promícháme a povaříme 10-15 minut. Těsně před dovařením polévku dochutíme ještě solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Před podáváním polévku rozdělíme do polévkových misek. Na povrch každé porce dáme připravené, opečené toastové kostky. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu