Francouzská cibulačka s vínem
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
- 20 g Petržel - nať
- 50 g Máslo čerstvé
- 6 krajíc Chléb toastový
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Vývar z hovězích kostí
- 4 dl Víno bílé
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 38 g
- Sodík 2279 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 50.8 mg
- Draslík 1952 mg
- Vláknina 11066.2 mg
- Vitamín A 11066.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Toastový chléb nakrájíme na stejně velké kostky. Dáme je na plech, pokapeme olejem a vložíme do horké trouby. Za občasného promíchání je po dobu 5-10 minut opečeme dokřupava.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka, která osmahneme dozlatova v hrnci na rozpáleném másle. Křupavou cibuli posypeme moukou, osmahneme, přisypeme mletou papriku, osolíme a zalijeme vínem a vývarem. Dobře promícháme a povaříme 10-15 minut. Těsně před dovařením polévku dochutíme ještě solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.
-
3
Před podáváním polévku rozdělíme do polévkových misek. Na povrch každé porce dáme připravené, opečené toastové kostky. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.