Hovězí steak se smaženými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 3 g
- Sodík 472 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 1295.9 mg
- Vláknina 11895 mg
- Vitamín A 11895 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hovězí svíčkové nakrájíme 4 steaky, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, lístky potočnice otrháme a nasekáme nahrubo.
-
2
Česnek prolisujeme, vložíme do misky, přidáme pepř, hořčici, med, ocet a důkladně promícháme. Polovinou této směsi potřeme plátky masa z obou stran a necháme 30 minut odležet. Druhou polovinou směsi potřeme plátky brambor.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a smažíme z každé strany asi 4 minuty. Maso vyjmeme, do pánve vložíme brambory a osmahneme z obou stran dokřupava. Brambory vyjmeme a nakonec v pánvi osmažíme kousky cibule.
-
4
Maso upravíme na talíře, doplníme bramborami, cibulí, ozdobíme potočnicí a podáváme.