Hovězí steak se smaženými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 80 g Hořčice Dijonská
  • 15 g Med včelí
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 160 g Cibule
  • 100 g Potočnice
  • 2.65 g Olej olivový extra panenský
  • 15 ml Ocet jablečný
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 1295.9 mg
  • Vláknina 11895 mg
  • Vitamín A 11895 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hovězí svíčkové nakrájíme 4 steaky, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, lístky potočnice otrháme a nasekáme nahrubo.

  • 2

    Česnek prolisujeme, vložíme do misky, přidáme pepř, hořčici, med, ocet a důkladně promícháme. Polovinou této směsi potřeme plátky masa z obou stran a necháme 30 minut odležet. Druhou polovinou směsi potřeme plátky brambor.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a smažíme z každé strany asi 4 minuty. Maso vyjmeme, do pánve vložíme brambory a osmahneme z obou stran dokřupava. Brambory vyjmeme a nakonec v pánvi osmažíme kousky cibule.

  • 4

    Maso upravíme na talíře, doplníme bramborami, cibulí, ozdobíme potočnicí a podáváme.

Komentáře k receptu