Kuřecí satay s burákovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 48 g
- Sodík 843 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 1247.2 mg
- Vláknina 6917.5 mg
- Vitamín A 6917.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa osušíme a nakrájíme na kusy, které půjdou napíchnout na špejli. Do mísy vložíme nakrájenou cibuli, česnek, rybí omáčku, třtinový cukr, vodu a rozmixujeme ručním mixérem. Do vytvořené marinády vmícháme kousky masa a necháme 2 hodiny uležet.
-
2
Marinované maso napícháme na špízy a pečeme v troubě asi 15 minut. Zatím ve woku rozpustíme burákové máslo a arašídový olej, zalijeme kokosovým mlékem, rybí omáčkou a přidáme nasekanou citronovou trávu a chilli omáčku. Zahříváme, aby se ingredience spojily, ale nevaříme.
-
3
Upečené maso podáváme přelité omáčkou nebo omáčku dáme zvlášť do misky na namáčení.