Kuřecí satay s burákovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 100 g Cibule
  • 20 g Cukr třtinový
  • 200 g Máslo arašídové
  • 5 g Citronová tráva
  • 20 ml Rybí omáčka
  • 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 250 ml Mléko kokosové
  • 20 ml Omáčka rybí
  • 60 ml Chilli omáčka
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 705 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 843 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 1247.2 mg
  • Vláknina 6917.5 mg
  • Vitamín A 6917.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa osušíme a nakrájíme na kusy, které půjdou napíchnout na špejli. Do mísy vložíme nakrájenou cibuli, česnek, rybí omáčku, třtinový cukr, vodu a rozmixujeme ručním mixérem. Do vytvořené marinády vmícháme kousky masa a necháme 2 hodiny uležet.

  • 2

    Marinované maso napícháme na špízy a pečeme v troubě asi 15 minut. Zatím ve woku rozpustíme burákové máslo a arašídový olej, zalijeme kokosovým mlékem, rybí omáčkou a přidáme nasekanou citronovou trávu a chilli omáčku. Zahříváme, aby se ingredience spojily, ale nevaříme.

  • 3

    Upečené maso podáváme přelité omáčkou nebo omáčku dáme zvlášť do misky na namáčení.

Komentáře k receptu