Telecí řezanka se zeleninou
Suroviny
- 500 g Brambory
- 250 g Cuketa
- 100 g Paprika červená
- 100 g Paprika zelená
- 150 g Šalotka
- 300 g Telecí kýta
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Máslo čerstvé
- 10 g Tymián čerstvý
- 10 g Majoránka čerstvá
- 10 g Petržel - nať
- 10 g Rozmarýn čerstvý
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 20 g Zakysaná smetana
- 130 ml Hovězí vývar základní
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 15 g
- Sodík 940 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 76.1 mg
- Draslík 1302.8 mg
- Vláknina 11515 mg
- Vitamín A 11515 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z telecí kýty nakrájíme na silnější nudličky, brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na slabší plátky, česnek prolisujeme, obě papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky, šalotky na kolečka a rozebereme na kroužky.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, maso lehce obalíme v mouce a na másle osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme brambory, cukety, papriky, šalotku, česnek, sůl, pepř a vaříme zvolna asi 12 minut.
-
3
Lístky tymiánu, rozmarýnu, petrželku a čerstvou majoránku posekáme najemno, přisypeme do pánve, podusíme asi minutu a odstavíme.
-
4
Již mimo oheň vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.