Cibulačka se zapečeným toastovým chlebem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Parmezán
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Vegeta
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 2958 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 77 mg
  • Draslík 2308.3 mg
  • Vláknina 8404.3 mg
  • Vitamín A 8404.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky, které osmahneme dozlatova v pánvi na rozpáleném másle. Přisypeme mouku, osmažíme, zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem a vegetou. Povaříme 20 minut a odstavíme z ohně.

  • 2

    Toastový chléb po obou stranách pokapeme olejem a naskládáme na suchý plech. Na každý krajíc toastu položíme plátek sýra a vložíme do horké trouby zapéct a roztavit sýr. Po vytažení z trouby posypeme sýr majoránkou.

  • 3

    Horkou polévku rozdělíme do polévkových misek. Na povrch polévky položíme zapečený toastový chléb a ihned podáváme.

Komentáře k receptu