Cibulačka se zapečeným toastovým chlebem
Suroviny
- 200 g Sýr Parmezán
- 60 g Máslo čerstvé
- 4 krajíc Chléb toastový
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Vegeta
- 4 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 43 g
- Sodík 2958 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 77 mg
- Draslík 2308.3 mg
- Vláknina 8404.3 mg
- Vitamín A 8404.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky, které osmahneme dozlatova v pánvi na rozpáleném másle. Přisypeme mouku, osmažíme, zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem a vegetou. Povaříme 20 minut a odstavíme z ohně.
-
2
Toastový chléb po obou stranách pokapeme olejem a naskládáme na suchý plech. Na každý krajíc toastu položíme plátek sýra a vložíme do horké trouby zapéct a roztavit sýr. Po vytažení z trouby posypeme sýr majoránkou.
-
3
Horkou polévku rozdělíme do polévkových misek. Na povrch polévky položíme zapečený toastový chléb a ihned podáváme.