Ruské jablečné bábušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 22 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 49.4 mg
- Draslík 85.8 mg
- Vláknina 4067.8 mg
- Vitamín A 4067.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Středně velká vyzrálá jablka oloupeme, seřízneme vršek a vykrojíme jádřinec s částí dužiny. Švestky nakrojíme, vyjmeme pecky a nahradíme je oloupanými mandlemi. Višňovou zavařeninu smícháme s cukrem, koňakem a skořicí.
-
2
Do dutiny jablka vložíe lžíci zavařeninové směsi, potom švestku s mandlí, navrch dáme opět zavařeninovou směs. Z lístkového těsta vyválíme plát silný 2 - 3 mm, rozkrájíme na čtverce o velikostí odpovídající velikosti jablek a jablka do nich zabalíme. Ze zbytku těsta vytvarujeme kuličky, které vtiskneme do vršků jablek, do nich ještě zapíchneme oloupané mandle.
-
3
Jablka postavíme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatova.
-
4
Bábušky podáváme horké, posypané moučkovým cukrem.