Restované brambůrky s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 8 g
- Sodík 597 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 11.8 mg
- Draslík 117.1 mg
- Vláknina 5335.7 mg
- Vitamín A 5335.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 25 minut, až budou měkké. Scedíme, necháme oschnout. Lístky máty opláchneme, otřepeme a posekáme na jemno.
-
2
V pánvi rozehřejem olej s máslem, přiložíme brambůrky, orestujeme, přisypeme mátu a ještě chvíli restujeme, až budou mít brambůrky křupavou kůrku.
-
3
Brambůrky upravíme na servírovací mísu, tvaroh vyšleháme se smetanou, solí, pepřem a touto směsí brambůrky přelijeme.