Restované brambůrky s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory rané
  • 80 g Máta
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 6 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 900 ml Voda pitná
  • 4.8 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 11.8 mg
  • Draslík 117.1 mg
  • Vláknina 5335.7 mg
  • Vitamín A 5335.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 25 minut, až budou měkké. Scedíme, necháme oschnout. Lístky máty opláchneme, otřepeme a posekáme na jemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejem olej s máslem, přiložíme brambůrky, orestujeme, přisypeme mátu a ještě chvíli restujeme, až budou mít brambůrky křupavou kůrku.

  • 3

    Brambůrky upravíme na servírovací mísu, tvaroh vyšleháme se smetanou, solí, pepřem a touto směsí brambůrky přelijeme.

Komentáře k receptu