Ruské jablkové lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Droždí
  • 250 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 8 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 124 g
  • Cholesterol 122.4 mg
  • Draslík 438 mg
  • Vláknina 11837.3 mg
  • Vitamín A 11837.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V teplém mléce rozmícháme droždí a potom za stálého míchání přidáme rozpuštěné máslo, vejce, 50 g cukru a sůl a potom postupně vmícháváme mouku. Těsto zakryjeme utěrkou a dáme na teplo vykynout.

  • 2

    Zatím oloupeme a zbavíme jadřinců jablka, najemno je nastrouháme a přimícháme do vykynutého těsta. Na vymaštěném lívanečníku pak lívanečky osmažíme.

  • 3

    Lívanečky podáváme posypané cukrem smíchaným s mletou skořicí a ozdobené zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu