Ruské jablkové lívance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 127 g
- Tuky 21 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 124 g
- Cholesterol 122.4 mg
- Draslík 438 mg
- Vláknina 11837.3 mg
- Vitamín A 11837.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V teplém mléce rozmícháme droždí a potom za stálého míchání přidáme rozpuštěné máslo, vejce, 50 g cukru a sůl a potom postupně vmícháváme mouku. Těsto zakryjeme utěrkou a dáme na teplo vykynout.
-
2
Zatím oloupeme a zbavíme jadřinců jablka, najemno je nastrouháme a přimícháme do vykynutého těsta. Na vymaštěném lívanečníku pak lívanečky osmažíme.
-
3
Lívanečky podáváme posypané cukrem smíchaným s mletou skořicí a ozdobené zakysanou smetanou.