Bramboračka s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 5 g Bobkový list
  • 300 g Moravské uzené maso
  • 400 g Kysané zelí
  • 20 g Petržel - nať
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 3.1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 225.1 mg
  • Draslík 372.4 mg
  • Vláknina 5009 mg
  • Vitamín A 5009 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozpálíme v hrnci, vložíme oloupanou a na malé kostky nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory, špetku soli, posypeme moukou, sladkou paprikou, vložíme bobkový list, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Brambory povaříme doměkka, vložíme na kostky nakrájené uzené maso, nasekané kysané zelí, kmín a také uvaříme doměkka.

  • 2

    Žloutky metlou prošleháme s 1 dl vody, vlijeme do polévky, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Horkou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme, necháme pod poklici 5 minut odpočinout.

  • 4

    Před podáváním polévku rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.

Komentáře k receptu