Bramboračka s kysaným zelím
Suroviny
- 400 g Brambory
- 5 g Bobkový list
- 300 g Moravské uzené maso
- 400 g Kysané zelí
- 20 g Petržel - nať
- 80 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Sůl
- 3.1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 26 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 225.1 mg
- Draslík 372.4 mg
- Vláknina 5009 mg
- Vitamín A 5009 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozpálíme v hrnci, vložíme oloupanou a na malé kostky nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory, špetku soli, posypeme moukou, sladkou paprikou, vložíme bobkový list, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Brambory povaříme doměkka, vložíme na kostky nakrájené uzené maso, nasekané kysané zelí, kmín a také uvaříme doměkka.
-
2
Žloutky metlou prošleháme s 1 dl vody, vlijeme do polévky, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.
-
3
Horkou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme, necháme pod poklici 5 minut odpočinout.
-
4
Před podáváním polévku rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.