Batátový salát s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 12 g
- Sodík 891 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1270.9 mg
- Vláknina 15062.5 mg
- Vitamín A 15062.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.6 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Batáty oškrábeme, nakrájíme na silnější plátky, rozložíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba 20 minut. Pět minut před koncem pečení přisypeme ořechy a dopečeme.
-
2
Houby nakrájíme na plátky, špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme, čerstvé posekáme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme prolisovaný česnek, zpěníme, přiložíme houby a zvolna smažíme asi 10 minut. Osolíme, opepříme a odstavíme. Do salátové mísy vsypeme brambory, špenát, houby, nadrcené ořechy, hořčici rozmícháme v octu, přilijeme do salátu a promícháme.