Batátový salát s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory sladké (Batáty)
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 400 g Shiitake houby
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 20 g Hořčice Dijonská
  • 11.2 g Olej slunečnicový
  • 120 ml Ocet vinný červený
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 891 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1270.9 mg
  • Vláknina 15062.5 mg
  • Vitamín A 15062.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.6 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty oškrábeme, nakrájíme na silnější plátky, rozložíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba 20 minut. Pět minut před koncem pečení přisypeme ořechy a dopečeme.

  • 2

    Houby nakrájíme na plátky, špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme, čerstvé posekáme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme prolisovaný česnek, zpěníme, přiložíme houby a zvolna smažíme asi 10 minut. Osolíme, opepříme a odstavíme. Do salátové mísy vsypeme brambory, špenát, houby, nadrcené ořechy, hořčici rozmícháme v octu, přilijeme do salátu a promícháme.

Komentáře k receptu