Řecká slepičí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 18 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 266.8 mg
- Draslík 560.6 mg
- Vláknina 873.2 mg
- Vitamín A 873.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou slepici vložíme do tlakového hrnce, přidáme oloupanou, celou cibuli a špetku soli. Zalijeme 1,5 l vody, uzavřeme poklici a povaříme 60 minut slepici doměkka. Měkké maso vybereme z tlakového hrnce, vývar přecedíme do hrnce, přilijeme zbylou vodu a přivedeme k varu.
-
2
Do vroucího vývaru vsypeme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka. Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přisypeme špetku soli, pepř, citrónovou šťávu a ušleháme do řídké pěny. Vlijeme do polévky, zamícháme a ihned odstavíme z ohně.
-
3
Měkké maso oddělené od kostí nakrájíme na malé kousky, které podle porci rozdělíme do jednotlivých hlubokých talířů. Porce zalijeme vroucí polévkou a posypeme nasekanou petrželovou natí.