Květáková polévka s drůbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 21 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 348.5 mg
- Draslík 813.6 mg
- Vláknina 9412.3 mg
- Vitamín A 9412.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a důkladně omyté drůbky vložíme do hrnce se studenou vodou. Povaříme 40 minut doměkka. Potom drůbky vybereme z vývaru, maso oddělíme od kostí, srdce, žaludek, játra nakrájíme na tenké pásky. Vrátíme zpátky do vývaru, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, oloupaný a na malé kousky nakrájený celer. Spolu se zeleninou do polévky vložíme očištěný, omytý a na jednotlivé růžičky rozdělený květák.
-
2
Máslo rozehřejeme v pánvi, přisypeme mouku, osmažíme, posypeme červenou mletou paprikou, zalijeme studeným vývarem. Dobře promícháme a připravenou jíškou zahustíme polévku. Povaříme asi 10 minut, ochutíme solí, pepřem. Nakonec vsypeme rýži, povaříme doměkka a odstavíme ze sporáku.
-
3
Hotovou polévku necháme chvilku odpočinout. Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích nebo v polévkových miskách. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí.