Květáková polévka s drůbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí drůbky
  • 300 g Květák
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Petržel - nať
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika žlutá
  • 1 ks Petržel
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Rýže
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 348.5 mg
  • Draslík 813.6 mg
  • Vláknina 9412.3 mg
  • Vitamín A 9412.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a důkladně omyté drůbky vložíme do hrnce se studenou vodou. Povaříme 40 minut doměkka. Potom drůbky vybereme z vývaru, maso oddělíme od kostí, srdce, žaludek, játra nakrájíme na tenké pásky. Vrátíme zpátky do vývaru, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, oloupaný a na malé kousky nakrájený celer. Spolu se zeleninou do polévky vložíme očištěný, omytý a na jednotlivé růžičky rozdělený květák.

  • 2

    Máslo rozehřejeme v pánvi, přisypeme mouku, osmažíme, posypeme červenou mletou paprikou, zalijeme studeným vývarem. Dobře promícháme a připravenou jíškou zahustíme polévku. Povaříme asi 10 minut, ochutíme solí, pepřem. Nakonec vsypeme rýži, povaříme doměkka a odstavíme ze sporáku.

  • 3

    Hotovou polévku necháme chvilku odpočinout. Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích nebo v polévkových miskách. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu