Bramborový salát z Nice
Suroviny
- 500 g Brambory
- 300 g Fazolové lusky
- 150 g Paprika žlutá
- 200 g Fenykl sladký - hlíza
- 200 g Salát ledový
- 8 g Sůl
- 400 g Tuňák v oleji
- 50 g Olej olivový extra panenský
- 200 g Rajčata Cherry
- 30 g Bazalka
- 50 g Ančovičky konzervované
- 15 g Hořčice Dijonská
- 20 ml Citronová šťáva
- 800 ml Voda pitná
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1332 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 28.6 mg
- Draslík 1366.4 mg
- Vláknina 11957.5 mg
- Vitamín A 11957.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, fazolové lusky omyjeme, odkrojíme oba konce, odřízneme vlákna a lusky překrojíme napůl. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, hlízu fenyklu očistíme, nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka rozpůlíme, bazalku posekáme najemno.
-
2
Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme brambory, lžičku soli a vaříme asi 15 až 20 minut. Pět minut před koncem vaření přidáme fazolové lusky a dovaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Do salátové mísy vsypeme brambory, fazolky, rajčata, fenykl, papriku a promícháme.
-
3
Do misky vložíme ančovičky, prolisovaný česnek, rozetřeme vidličkou, přidáme hořčici, citronovou šťávu, sůl, olej a vymícháme zálivku. Přilijeme do salátu, přisypeme bazalku a promícháme. Na talířky natrháme salátové listy, na ně upravíme bramborový salát, doplníme kousky tuňáka a podáváme.