Citronovo-medové kuře s hořčičnou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 200 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 807 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 313.1 mg
  • Draslík 806.2 mg
  • Vláknina 496.8 mg
  • Vitamín A 496.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 21.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa po jedné straně několikrát nařízneme.

  • 2

    V misce smícháme med, rozdrcený česnek, nasekané chilli papričky, část citronové šťávy, sójovou omáčku, olej a ocet. Vzniklou marinádou přelijeme kuřecí prsa v míse, přikryjeme fólií a necháme 2 hodiny v chladničce.

  • 3

    Příprava majonézy: V míse ponorným mixérem mixujeme žloutky, hořčici, ocet, sůl a pepř. Za stálého mixování pomalu přiléváme olej, potom zbylou citronovou šťávu a nakonec přidáme bazalku. Majonézu necháme 1 hodinu chladit.

  • 4

    Kuřecí prsa vyjmeme z marinády a opékáme na grilovací pánvi nebo na grilu 15-20 minut. Každých 5 minut maso obrátíme a potřeme marinádou.

  • 5

    Hotové maso nakrájíme šikmo na plátky a podáváme zakápnuté majonézou.

Komentáře k receptu