Krakonošovy knedlíky s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Uzené maso vařené
  • 60 g Slanina vepřová
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Cibule
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 4 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1190 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 849 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 16.2 mg
  • Draslík 231.9 mg
  • Vláknina 13691.2 mg
  • Vitamín A 13691.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájené na kostičky osmažíme dozlatova v teflonové pánvi nasucho. Poté je dáme do mísy, promícháme s moukou, kypřícím práškem a vlahým mlékem. Očištěné cibule nakrájíme nadrobno. Omytou petrželku drobně posekáme. Slaninu pokrájíme na malé kostičky, uzené maso na kostičky o něco větší jako slaninu.

  • 2

    V pánvi rozpustíme sádlo, přidáme k němu slaninu a když začne zlátnout, přidáme cibuli a vše osmažíme dozlatova. Celou směs vyklopíme k rohlíkům, přidáme uzené maso, petrželku, sůl a pepř. Těsto dobře prohněteme, zakryjeme čistou utěrkou a necháme odpočinout.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu 4 litry osolené vody. Z těsta utvoříme větší kulaté knedlíky (asi jako tenisový míček). Opatrně je vkládáme do vroucí vody a pomalu vaříme 30 minut. Během vaření knedlíky občas promícháme, aby se nepřichytily ke dnu.

  • 4

    Během doby vaření očistíme ještě dvě cibule a pokrájíme je nadrobno. V pánvi rozpálíme sádlo, na něm cibuli osmažíme dozlatova.

  • 5

    Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme je na talíře, ozdobíme cibulkou s omastkem a servírujeme.

Komentáře k receptu