Krakonošovy knedlíky s uzeným masem
Suroviny
- 400 g Uzené maso vařené
- 60 g Slanina vepřová
- 300 g Mouka pšeničná hrubá
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 3 ks Cibule
- 6 ks Rohlíky bílé
- 4 l Voda pitná
- 2 dl Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Sůl
- 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1190 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 70 g
- Sodík 849 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 16.2 mg
- Draslík 231.9 mg
- Vláknina 13691.2 mg
- Vitamín A 13691.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky nakrájené na kostičky osmažíme dozlatova v teflonové pánvi nasucho. Poté je dáme do mísy, promícháme s moukou, kypřícím práškem a vlahým mlékem. Očištěné cibule nakrájíme nadrobno. Omytou petrželku drobně posekáme. Slaninu pokrájíme na malé kostičky, uzené maso na kostičky o něco větší jako slaninu.
-
2
V pánvi rozpustíme sádlo, přidáme k němu slaninu a když začne zlátnout, přidáme cibuli a vše osmažíme dozlatova. Celou směs vyklopíme k rohlíkům, přidáme uzené maso, petrželku, sůl a pepř. Těsto dobře prohněteme, zakryjeme čistou utěrkou a necháme odpočinout.
-
3
V hrnci přivedeme k varu 4 litry osolené vody. Z těsta utvoříme větší kulaté knedlíky (asi jako tenisový míček). Opatrně je vkládáme do vroucí vody a pomalu vaříme 30 minut. Během vaření knedlíky občas promícháme, aby se nepřichytily ke dnu.
-
4
Během doby vaření očistíme ještě dvě cibule a pokrájíme je nadrobno. V pánvi rozpálíme sádlo, na něm cibuli osmažíme dozlatova.
-
5
Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme je na talíře, ozdobíme cibulkou s omastkem a servírujeme.