Rychlé krupico-tvarohové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh tučný
  • 250 g Krupice dětská
  • 200 g Strouhanka
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Skořicový cukr
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 787 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 845 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 134.5 mg
  • Draslík 76.5 mg
  • Vláknina 2734.8 mg
  • Vitamín A 2734.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 231.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Měkký tvaroh utřeme se solí a vejcem. Přidáme dětskou krupici a podle potřeby strouhanku, jen abychom docílili tuhost těsta. Mělo by být vláčné, více polotuhé. Důkladně ho prohněteme a dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj placku silnou asi 3 cm. Formičkou o průměru 4 cm vykrojíme malé bochánky.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry osolené vody. Knedlíky opatrně naházíme do vroucí vody a vaříme přibližně 13-15 minut (podle velikosti).

  • 3

    Než se knedlíky uvaří, v pánvi rozpustíme máslo, na něm osmažíme dozlatova strouhanku, poté přimícháme krystalový cukr se skořicovým cukrem a pánev odstavíme z plotny.

  • 4

    Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, posypeme osmaženou strouhankou a podáváme.

Komentáře k receptu