Rychlé krupico-tvarohové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 43 g
- Sodík 845 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 134.5 mg
- Draslík 76.5 mg
- Vláknina 2734.8 mg
- Vitamín A 2734.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 231.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Měkký tvaroh utřeme se solí a vejcem. Přidáme dětskou krupici a podle potřeby strouhanku, jen abychom docílili tuhost těsta. Mělo by být vláčné, více polotuhé. Důkladně ho prohněteme a dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj placku silnou asi 3 cm. Formičkou o průměru 4 cm vykrojíme malé bochánky.
-
2
V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry osolené vody. Knedlíky opatrně naházíme do vroucí vody a vaříme přibližně 13-15 minut (podle velikosti).
-
3
Než se knedlíky uvaří, v pánvi rozpustíme máslo, na něm osmažíme dozlatova strouhanku, poté přimícháme krystalový cukr se skořicovým cukrem a pánev odstavíme z plotny.
-
4
Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, posypeme osmaženou strouhankou a podáváme.