Bramborový salát z vařené zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 146 g
- Sodík 1397 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 835.1 mg
- Vláknina 17397.5 mg
- Vitamín A 17397.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.2 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, mrkev a papriku bez jádřince rozkrájíme také na kostičky. Hrášek a fazolové lusky necháme rozmrazit.
-
2
Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, přisypeme brambory, mrkev, fazolové lusky a vaříme zvolna asi 10 minut. Přidáme hrášek, papriku, vaříme dalších 5 minut. Zeleninu scedíme, nacháme okapat a vychladnout. Vsypeme do salátové mísy, přidáme scezené kapary, posekanou petrželku, do majonézy vmícháme sůl, pepř, citronovou šťávu, hořčici a salát v míse zalijeme.
-
3
Před podáváním lehce promícháme a necháme v lednici vychladit.