Švýcarské vepřové maso
Suroviny
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 600 g Špagety, Makarony vařené
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 50 g Máslo čerstvé
- 60 g Sádlo škvařené
- 200 ml Voda pitná
- 100 ml Šlehačka
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 kg Vepřové maso libové
- 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
- 1 polévková lžíce Paprika žlutá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 799 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 52 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 153 mg
- Draslík 73.8 mg
- Vláknina 4199.7 mg
- Vitamín A 4199.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4226.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso nakrájíme na špalíčky, osolíme a v kastrolu na rozpáleném sádle rychle ze všech stran opečeme. Do sádla k masu přidáme drobně pokrájenou cibuli, trochu ji osmahneme, zaprášíme paprikou, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, přisolíme, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
-
2
Mouku rozmícháme ve smetaně, přilijeme k masu a povaříme.
-
3
Na talíři ze špaget vytvoříme věnec, pokropíme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným sýrem, doprostřed upravíme maso s omáčkou.