Švýcarské vepřové maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 g Špagety, Makarony vařené
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 200 ml Voda pitná
  • 100 ml Šlehačka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
  • 1 polévková lžíce Paprika žlutá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 153 mg
  • Draslík 73.8 mg
  • Vláknina 4199.7 mg
  • Vitamín A 4199.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4226.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso nakrájíme na špalíčky, osolíme a v kastrolu na rozpáleném sádle rychle ze všech stran opečeme. Do sádla k masu přidáme drobně pokrájenou cibuli, trochu ji osmahneme, zaprášíme paprikou, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, přisolíme, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.

  • 2

    Mouku rozmícháme ve smetaně, přilijeme k masu a povaříme.

  • 3

    Na talíři ze špaget vytvoříme věnec, pokropíme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným sýrem, doprostřed upravíme maso s omáčkou.

Komentáře k receptu