Rajčatová marmeláda s jablky a hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5871 kcal
- Sacharidy 1516 g
- Tuky 0 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 1516 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 274.6 mg
- Vláknina 7420 mg
- Vitamín A 7420 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na kousky, které dáme do hrnce. Omytá jablka a hrušky rozřízneme na půlky, odstraníme jádra, nakrájíme na kousky a přidáme do hrnce k rajčatům. Na mírném ohni, za občasného promíchání ovoce rozvaříme. Podle potřeby přilijeme naběračku vody. Rozvařené rajčata a ovoce mixérem rozmixujeme, propasírujeme přes síto a vlijeme opět do hrnce. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, Gelfix a povaříme za častého míchání do rozpuštění cukrů.
-
2
Horkou marmeládou naplníme suché a teplé sklenice, které ihned zavíčkujeme a poklademe víčky dolu na 10 minut. Potom obrátíme, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.