Jehněčí řízky ve sněhové závěji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 31 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 485.1 mg
- Vláknina 105 mg
- Vitamín A 105 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso z kýty rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a obalíme v mouce.
-
2
Sýr nastrouháme, z bílku vyšleháme pevný sníh. Do sněhu vmícháme nastrouhaný sýr, řízky namáčíme ve sněhu a z obou stran smažíme na oleji do zlatova.