Srnčí kotlety se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Srnčí maso
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Sádlo vepřové škvařené
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 913 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 102.7 mg
  • Draslík 1128.2 mg
  • Vláknina 5527.1 mg
  • Vitamín A 5527.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety očistíme, naklepeme, po okraji lehce nařízneme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky.

  • 2

    Maso osmažíme z obou stran na sádle do zlatova. Usmažené kotlety vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přimícháme cukr, strouhanou citronovou kůru i citronovou šťávu. Ke směsi vrátíme kotlety, zalijeme vývarem, dusíme. K poloměkkému masu přidáme žampiony a dodusíme.

  • 3

    Udušené kotlety vyjmeme, do šťávy zašleháme mouku, zředíme vínem, na mírném plameni provaříme. Na závěr vložíme do omáčky kotlety a už jen necháme prohřát.

Komentáře k receptu