Srnčí kotlety se žampiony
Suroviny
- 800 g Srnčí maso
- 150 g Žampiony čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 60 g Sádlo vepřové škvařené
- 600 ml Vývar zeleninový
- 150 ml Víno červené
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 22 g
- Sodík 913 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 102.7 mg
- Draslík 1128.2 mg
- Vláknina 5527.1 mg
- Vitamín A 5527.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety očistíme, naklepeme, po okraji lehce nařízneme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky.
-
2
Maso osmažíme z obou stran na sádle do zlatova. Usmažené kotlety vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přimícháme cukr, strouhanou citronovou kůru i citronovou šťávu. Ke směsi vrátíme kotlety, zalijeme vývarem, dusíme. K poloměkkému masu přidáme žampiony a dodusíme.
-
3
Udušené kotlety vyjmeme, do šťávy zašleháme mouku, zředíme vínem, na mírném plameni provaříme. Na závěr vložíme do omáčky kotlety a už jen necháme prohřát.