Bramborová polévka s krůtím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1185 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 1042.8 mg
- Vláknina 9932.5 mg
- Vitamín A 9932.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, necháme zesklovatět, přidáme kořenovou zeleninu, orestujeme, přimícháme brambory, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut.
-
3
Mezitím připravíme maso. Krůtí prsa nakrájíme na kostičky, osmahneme v pánvi na másle, osolíme, opepříme, posypeme posekanou petrželkou a pažitkou, zalijeme trochou vývaru z polévky, 5 minut podusíme, obsah pánve přidáme do polévky, povaříme 5 minut a odstavíme.