Bramborová polévka s krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 500 g Brambory
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 400 g Krůtí prsa
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Pažitka
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1185 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 1042.8 mg
  • Vláknina 9932.5 mg
  • Vitamín A 9932.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, necháme zesklovatět, přidáme kořenovou zeleninu, orestujeme, přimícháme brambory, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut.

  • 3

    Mezitím připravíme maso. Krůtí prsa nakrájíme na kostičky, osmahneme v pánvi na másle, osolíme, opepříme, posypeme posekanou petrželkou a pažitkou, zalijeme trochou vývaru z polévky, 5 minut podusíme, obsah pánve přidáme do polévky, povaříme 5 minut a odstavíme.

Komentáře k receptu