Hovězí s jarní cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 29 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 550.2 mg
- Vláknina 4960 mg
- Vitamín A 4960 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svíčkovou osušíme, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. V misce smícháme škrob s bílkem a slunečnicovým olejem, směsí zalijeme maso a necháme 30 minut marinovat.
-
2
Jarní cibulku nakrájíme na 4cm kousky a smícháme se solí, sherry a sójovou omáčkou.
-
3
Ve woku rozpálíme arašídový olej, kousky masa vyjmeme z marinády a vložíme do nerezového cedníku. Cedník s masem ponoříme na půl minuty do oleje. Vyndáme, necháme chvíli okapat a celý postup zopakujeme ještě jednou. Cedník s masem odložíme a uchováme v teple, olej z pánve slijeme, aby zůstalo jen trochu na dně a v něm osmažíme naloženou cibulku asi 1 minutu. Vrátíme zpět maso a ještě minutu podusíme. Podáváme pokapané sezamovým olejem a posypané sezamem.