Hovězí s jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 15 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 200 g Cibulka jarní
  • 3 g Sůl
  • 40 g Sezam - semena
  • 20 ml Sherry brandy
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Olej sezamový
  • 4.8 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.7 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 550.2 mg
  • Vláknina 4960 mg
  • Vitamín A 4960 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkovou osušíme, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. V misce smícháme škrob s bílkem a slunečnicovým olejem, směsí zalijeme maso a necháme 30 minut marinovat.

  • 2

    Jarní cibulku nakrájíme na 4cm kousky a smícháme se solí, sherry a sójovou omáčkou.

  • 3

    Ve woku rozpálíme arašídový olej, kousky masa vyjmeme z marinády a vložíme do nerezového cedníku. Cedník s masem ponoříme na půl minuty do oleje. Vyndáme, necháme chvíli okapat a celý postup zopakujeme ještě jednou. Cedník s masem odložíme a uchováme v teple, olej z pánve slijeme, aby zůstalo jen trochu na dně a v něm osmažíme naloženou cibulku asi 1 minutu. Vrátíme zpět maso a ještě minutu podusíme. Podáváme pokapané sezamovým olejem a posypané sezamem.

Komentáře k receptu