Krůtí řízky plněné ořechy a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 g Niva
  • 5.5 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 235.2 mg
  • Draslík 518.3 mg
  • Vláknina 2043.1 mg
  • Vitamín A 2043.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Ořechy nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo.

  • 2

    Řízky naplníme sýrem, ořechy, maso přeložíme, okraje sklepneme a zajistíme jehlou. V míse našleháme vejce se solí a smetanou, zašleháme mouku a vymícháme hladké těstíčko. V těstíčku namáčíme závitky a na másle s olejem je z obou stran smažíme na mírném plameni.

  • 3

    Před podáváním odstraníme jehly a závitky podáváme rozpůlené šikmým řezem.

Komentáře k receptu