Telecí filé Marie-Louise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 g Mrkev kořen
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 153 mg
  • Draslík 550.6 mg
  • Vláknina 9030 mg
  • Vitamín A 9030 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vařící osolené vody vložíme očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 100 ml na zředění pyré.

  • 2

    Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, přilijeme uschovaný vývar, podle potřeby přisolíme a upravíme na talíře.

  • 3

    Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na másle. Opečené plátky položíme na mrkvovou kaši a vše přelijeme tukem z pečení.

Komentáře k receptu