Ropušnice na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1432 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 43.8 mg
- Draslík 930.2 mg
- Vláknina 6370 mg
- Vitamín A 6370 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.5 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety opláchneme a dobře osušíme, nakrájíme na proužky a vložíme do mísy. Zalijeme rybí omáčkou a promícháme s nasekanou chilli papričkou, necháme hodinu marinovat.
-
2
Ve woku rozpálíme polovinu oleje a orestujeme na kolečka nakrájený pórek, nasekanou citronovou trávu a na nejmenší růžičky rozebranou brokolici. Po pěti minutách zalijeme ústřicovou omáčkou a promícháme s nastrouhaným zázvorem, vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme marinované kousky ryby a na středně silném ohni je opečeme ze všech stran. Zeleninu upravíme na talíře a navrch rozložíme kousky ryby.