Ropušnice na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Ropušnice - filety
  • 4 g Citronová tráva
  • 100 g Pórek
  • 400 g Brokolice
  • 20 g Zázvor
  • 40 ml Omáčka rybí
  • 80 ml Omáčka ústřicová
  • 80 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1432 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 43.8 mg
  • Draslík 930.2 mg
  • Vláknina 6370 mg
  • Vitamín A 6370 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.5 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety opláchneme a dobře osušíme, nakrájíme na proužky a vložíme do mísy. Zalijeme rybí omáčkou a promícháme s nasekanou chilli papričkou, necháme hodinu marinovat.

  • 2

    Ve woku rozpálíme polovinu oleje a orestujeme na kolečka nakrájený pórek, nasekanou citronovou trávu a na nejmenší růžičky rozebranou brokolici. Po pěti minutách zalijeme ústřicovou omáčkou a promícháme s nastrouhaným zázvorem, vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme marinované kousky ryby a na středně silném ohni je opečeme ze všech stran. Zeleninu upravíme na talíře a navrch rozložíme kousky ryby.

Komentáře k receptu