Mořský jazyk s limetkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1100 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 968.1 mg
- Vláknina 8130 mg
- Vitamín A 8130 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu očistíme, osušíme a nakrájíme na slabé proužky. Vložíme do mísy, zalijeme ústřicovou a rybí omáčkou a necháme 30 minut marinovat.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a asi 5 minut na něm podusíme karotku nakrájenou na slabá kolečka. Přidáme marinované kousky ryby a na kousky nakrájenou chemicky neošetřenou limetku i s kůrou. Promícháme a smažíme 2 minuty za občasného promíchání. Zalijeme sójovou omáčkou a směs podáváme ozdobenou nasekanou bazalkou.