Mořský jazyk s limetkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořský jazyk
  • 400 g Karotka
  • 50 g Bazalka
  • 20 ml Omáčka ústřicová
  • 40 ml Omáčka rybí
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 16 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1100 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 968.1 mg
  • Vláknina 8130 mg
  • Vitamín A 8130 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme, osušíme a nakrájíme na slabé proužky. Vložíme do mísy, zalijeme ústřicovou a rybí omáčkou a necháme 30 minut marinovat.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a asi 5 minut na něm podusíme karotku nakrájenou na slabá kolečka. Přidáme marinované kousky ryby a na kousky nakrájenou chemicky neošetřenou limetku i s kůrou. Promícháme a smažíme 2 minuty za občasného promíchání. Zalijeme sójovou omáčkou a směs podáváme ozdobenou nasekanou bazalkou.

Komentáře k receptu