Telecí filé Chartres
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 30 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 511.2 mg
- Draslík 1277.1 mg
- Vláknina 16457.5 mg
- Vitamín A 16457.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lístky estragonu spaříme v malém množství vody, scedíme a odložíme stranou.
-
2
Telecí kýtu (malý ořech) rozkrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme, opeříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na másle.
-
3
Na nahřátý talíř upravíme pečené brambory, na ně položíme plátky masa, přelijeme šťávou, posypeme spařeným estragonem a posypeme prolisovaným vaječným žloutkem.