Telecí filé Chartres

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 44 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 g Brambory pečené
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 511.2 mg
  • Draslík 1277.1 mg
  • Vláknina 16457.5 mg
  • Vitamín A 16457.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lístky estragonu spaříme v malém množství vody, scedíme a odložíme stranou.

  • 2

    Telecí kýtu (malý ořech) rozkrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme, opeříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na másle.

  • 3

    Na nahřátý talíř upravíme pečené brambory, na ně položíme plátky masa, přelijeme šťávou, posypeme spařeným estragonem a posypeme prolisovaným vaječným žloutkem.

Komentáře k receptu