Mleté hovězí řízky s plátky sýra

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 80 g Strouhanka
  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 80 g Sádlo vepřové škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 171.8 mg
  • Draslík 559.2 mg
  • Vláknina 993.1 mg
  • Vitamín A 993.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso promícháme s vejcem, solí, pepřem a následně z hmoty tvarujeme tenčí řízky. Mezi dva řízky vložíme plátek sýra, pevně přitiskneme okraje, aby sýr nevytekl a obalíme ve strouhance. Řízky z obou stran smažíme na sádle do zlatova.

Komentáře k receptu