Hovězí řízky pečené na pivu
Suroviny
- 80 g Strouhanka
- 700 g Hovězí maso zadní
- 30 ml Mléko plnotučné
- 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 30 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 stroužek Česnek
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 19 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 225.5 mg
- Draslík 210.7 mg
- Vláknina 3008.1 mg
- Vitamín A 3008.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na silnější řízky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Česnek rozdrtíme, cibuli nakrájíme na výseče.
-
2
Maso obalíme ve strouhance, dobře ji do masa vmáčkneme, namáčíme ve vejcích rozšlehaných s mlékem a na másle zprudka smažíme z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vložíme do pekáče vytřeného olejem, přilijeme výpek, vývar a víno. Přidáme česnek, cibuli, v předehřáté troubě pečeme, až bude maso měkké. Přeléváme výpekem, podle potřeby přilijeme horkou vodu.