Pečené hovězí řízky s bůčkem
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 40 g Sádlo vepřové škvařené
- 350 g Vepřový bok
- 150 g Klobása vepřová
- 150 ml Víno červené
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 250 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 64 g
- Sodík 583 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 289.4 mg
- Draslík 340.6 mg
- Vláknina 157.3 mg
- Vitamín A 157.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu pokrájíme na nudličky, vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, bůček umeleme, petrželovou nať posekáme na jemno.
-
2
V míse promícháme mleté maso se solí, pepřem, syrovým vajíčkem, vařeným vajíčkem, klobásou, hořčicí a natí. Umícháme kompaktní hmotu.
-
3
Řízky vložíme do pekáče vymazaného sádlem, na ně navrstvíme mletou hmotu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a podlijeme horkým vývarem. V předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení přilijeme víno, případně podle potřeby horkou vodu.