Telecí kotlety Milanaise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 12 g
- Sodík 784 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 133.8 mg
- Draslík 559.3 mg
- Vláknina 2250 mg
- Vitamín A 2250 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kotlety po okraji několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, po jedné straně poprášíme moukou, pomoučenou stranou je vložíme do rozpáleného másla (120 g) a prudce pečeme, podle síly kotlet z každé strany 3 - 4 minuty. Kotlety vyjmeme a udržujeme v teple.
-
2
Do šťávy přilijeme vývar, přidáme 20 g másla, kečup, krátce povaříme.
-
3
Uvařené těstoviny promícháme se strouhaným sýrem a polovinou šťávy, rozdělíme na talíře, navrch položíme upečené kotlety, nakonec přelijeme zbylou šťávou.