Jemná sekaná, pečená v košilce
Suroviny
- 150 g Salát hlávkový
- 100 g Slanina vepřová
- 250 g Vepřová plec
- 600 g Hovězí maso zadní
- 180 g Bránice
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 2.5 dl Mléko polotučné
- 1 dl Voda pitná
- 1.5 dl Hovězí vývar základní
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 51 g
- Sodík 718 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 286 mg
- Draslík 419 mg
- Vláknina 7109.3 mg
- Vitamín A 7109.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky pokrájíme na kolečka dáme je do mísy, zalijeme mlékem a necháme je dobře rozmočit. Slaninu pokrájíme na kostičky, v pánvi je vysmažíme téměř dozlatova. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Česnek očistíme a prolisujeme. Hovězí maso přední i zadní spolu s vepřovým pleckem omyjeme. Maso nakrájíme na kousky a jemně pomeleme (můžeme ho pomlít 2 x). K pomleté masu přidáme rozmačkané namočené rohlíky, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř, drcený kmín a vše důkladně promícháme.
-
2
Nakonec přidáme slaninu i s omastkem a znovu vše promícháme. Z masové hmoty utvoříme 2 menší šišky a zabalíme je do košilky - bránice.
-
3
Šišky vložíme do pekáčku, který jsme vytřeli sádlem. Sekanou podlijeme 1 dl vody a pekáček dáme do předehřáté trouby na 135°C. Sekanou pečeme přibližně 60-70 minut, během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby dolijeme hovězím vývarem.
-
4
Omyjeme hlávkový salát, vodu setřepeme a listy ozdobně rozložíme na talíře. Upečenou sekanou vyjmeme, nakrájíme plátky, které poklademe na listy salátu, přelijeme je výpekem a servírujeme.