Rajčatová omáčka s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Bazalka
  • 15 g Olej olivový extra panenský
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 44 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 178.5 mg
  • Vláknina 1925 mg
  • Vitamín A 1925 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, osušíme utěrkou, rozkrojíme napůl, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na drobné kostičky. Vsypeme do misky, přidáme lžíci panenského oleje, prolisovaný česnek, posekané lístky bazalky, sůl, pepř a důkladně promícháme.

  • 2

    Před podáváním vychladíme v lednici. Omáčka se hodí při grilování.

Komentáře k receptu