Dušené hovězí řízky s koňakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 88 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sádlo škvařené
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Voda pitná
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 60 ml Koňak Armaňak
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 99.1 mg
  • Draslík 135.2 mg
  • Vláknina 883.1 mg
  • Vitamín A 883.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Řízky z obou stran usmažíme na sádle dozlatova, přidáme cibuli a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Poté maso zalijeme horkým vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Udušené maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme horkou vodou. Omáčku dobře rozmícháme, přidáme koňak a na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Na závěr do omáčky vrátíme řízky, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu