Dušené hovězí řízky s koňakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 19 g
- Sodík 577 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 99.1 mg
- Draslík 135.2 mg
- Vláknina 883.1 mg
- Vitamín A 883.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Řízky z obou stran usmažíme na sádle dozlatova, přidáme cibuli a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Poté maso zalijeme horkým vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
-
3
Udušené maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme horkou vodou. Omáčku dobře rozmícháme, přidáme koňak a na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Na závěr do omáčky vrátíme řízky, prohřejeme a podáváme.