Skořicové řezy se slunečnicovými semínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Tuk
  • 130 g Cukr krupice
  • 30 g Cukr moučkový
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 130 g Samokypřicí mouka
  • 60 g Semínka slunečnicová loupaná
  • 10 g Skořice mletá
  • 3 g Sůl
  • 80 g Zakysaná smetana
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 117.8 mg
  • Draslík 73.9 mg
  • Vláknina 2810 mg
  • Vitamín A 2810 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání postupně přidáváme rozkvedlaná vejce. Přisypeme mouku, sůl a mletou skořici, opatrně promícháme, přidáme zakysanou smetanu, slunečnicová semínka a vypracujeme těsto. Formu vymažeme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C 35-40 minut.

  • 2

    Vychladlé těsto nakrájíme na řezy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu