Jehněčí po mongolsku
Suroviny
- 4 g Zázvor celý
- 200 g Cibule
- 50 g Sezam - semena
- 70 g Cibulka jarní
- 15 g Maizena - kukuřičný škrob
- 20 ml Omáčka Hoisin
- 20 ml Olej sezamový
- 60 ml Omáčka sójová
- 80 ml Víno rýžové čínské
- 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Jehněčí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 52 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 200.2 mg
- Draslík 215 mg
- Vláknina 6090 mg
- Vitamín A 6090 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2377.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a sezamový olej s omáčkou hoisin. Do marinády vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky a necháme 1 hodinu uležet.
-
2
Ve woku rozpálíme arašídový olej a smažíme na něm asi 10 minut na čtvrtky nakrájenou oloupanou cibuli, poté ji vyjmeme a uchováme v teple. Do woku vložíme marinované jehněčí maso a opečeme ze všech stran. V misce smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem a škrobem, postupně ji přilijeme na pánev k masu a za stálého míchání dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme v miskách, ozdobené na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a posypané sezamem.