Jehněčí po mongolsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 g Zázvor celý
  • 200 g Cibule
  • 50 g Sezam - semena
  • 70 g Cibulka jarní
  • 15 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 20 ml Omáčka Hoisin
  • 20 ml Olej sezamový
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 80 ml Víno rýžové čínské
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 200.2 mg
  • Draslík 215 mg
  • Vláknina 6090 mg
  • Vitamín A 6090 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2377.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a sezamový olej s omáčkou hoisin. Do marinády vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky a necháme 1 hodinu uležet.

  • 2

    Ve woku rozpálíme arašídový olej a smažíme na něm asi 10 minut na čtvrtky nakrájenou oloupanou cibuli, poté ji vyjmeme a uchováme v teple. Do woku vložíme marinované jehněčí maso a opečeme ze všech stran. V misce smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem a škrobem, postupně ji přilijeme na pánev k masu a za stálého míchání dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme v miskách, ozdobené na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a posypané sezamem.

Komentáře k receptu