Pikantní medová omáčka ke grilovanému masu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Paprika červená
  • 200 g Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.1 dl Víno červené
  • 2 polévková lžíce Sójová omáčka Kikkoman
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 268.3 mg
  • Vláknina 4685 mg
  • Vitamín A 4685 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 133.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou větší chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na nudličky. Omyté masité papriky vyčistíme od jádřinců a osušené opečeme na rozpáleném grilu téměř dočerna. Oloupeme je, pokrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme k nim 200 g tekutého medu, 1 dl červeného vína, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce sojové omáčky, 3-4 stroužky prolisovaného česneku, chilli papričku a sůl podle chuti. Vše rozmixujeme na kaši. Před podáváním omáčku vychladíme.

Komentáře k receptu