Pikantní medová omáčka ke grilovanému masu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 0 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 268.3 mg
- Vláknina 4685 mg
- Vitamín A 4685 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 133.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou větší chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na nudličky. Omyté masité papriky vyčistíme od jádřinců a osušené opečeme na rozpáleném grilu téměř dočerna. Oloupeme je, pokrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme k nim 200 g tekutého medu, 1 dl červeného vína, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce sojové omáčky, 3-4 stroužky prolisovaného česneku, chilli papričku a sůl podle chuti. Vše rozmixujeme na kaši. Před podáváním omáčku vychladíme.