Zapečené telecí řízky s cibulí a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 45 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 160.8 mg
- Draslík 814.4 mg
- Vláknina 4283.1 mg
- Vitamín A 4283.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme nahrubo. Pekáč vymažeme (30 g) sádlem.
-
2
Na sádle (70 g) usmažíme řízky z obou stran dozlatova. Dno pekáče vyložíme polovinou cibule, na ni položíme řízky a přikryjeme druhou polovinou cibule. Směs zalijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až se vývar vydusí. Poté směs posypeme sýrem a necháme ho v troubě roztavit. Na závěr směs zalijeme smetanou.