Mleté telecí řízky kořeněné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 40 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 351.7 mg
  • Draslík 650.7 mg
  • Vláknina 263.5 mg
  • Vitamín A 263.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umeleme, petrželovou nať nasekáme nadrobno, máslo rozpustíme.

  • 2

    V míse umícháme maso se žloutky, smetanou, máslem, natí, solí a kořením. Z hmoty tvarujeme řízky, obalujeme v mouce a smažíme na sádle z obou stran dozlatova. Usmažené řízky odložíme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme zbylou mouku, zarestujeme, zašleháme vývar a omáčku na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Na závěr do omáčky vrátíme řízky a chvíli dusíme.

Komentáře k receptu