Předkrm z brokolice s alkoholem
Suroviny
- 250 g Brokolice
- 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 250 g Kuřecí maso pečené
- 250 g Jogurt bílý
- 3 ml Citronová šťáva
- 50 ml Martell cognac
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Pomeranče
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 7 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 159.3 mg
- Draslík 394.1 mg
- Vláknina 6893.8 mg
- Vitamín A 6893.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce opatrně vložíme do kastrůlku vroucí vodou, uvaříme natvrdo, scedíme, necháme vychladnout. Oloupaná vejce pokrájíme na kolečka.
-
2
Očištěnou a omytou brokolici uvaříme v hrnci se zbylou vodou (osolíme špetkou soli) do měkka. Scedíme, rozebereme na růžičky, necháme vychladnout a vložíme do misky. Přidáme scezený hrášek, na tenké pásky pokrájenou papriku, oloupaný a nakrájený pomeranč, na malé kousky rozkrájené pečené kuřecí maso, vše promícháme.
-
3
Vložíme vychladlou brokolici, posypeme zbylou solí, pepřem, pokapeme citrónovou šťávou, vlijeme koňak, přidáme vejce a ještě jednou promícháme.
-
4
Salát uložíme do lednice, těsně před podáváním porcujeme na talíře. Každou porci ozdobíme jogurtem.