Předkrm z brokolice s alkoholem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Brokolice
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 250 g Kuřecí maso pečené
  • 250 g Jogurt bílý
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Martell cognac
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 159.3 mg
  • Draslík 394.1 mg
  • Vláknina 6893.8 mg
  • Vitamín A 6893.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce opatrně vložíme do kastrůlku vroucí vodou, uvaříme natvrdo, scedíme, necháme vychladnout. Oloupaná vejce pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Očištěnou a omytou brokolici uvaříme v hrnci se zbylou vodou (osolíme špetkou soli) do měkka. Scedíme, rozebereme na růžičky, necháme vychladnout a vložíme do misky. Přidáme scezený hrášek, na tenké pásky pokrájenou papriku, oloupaný a nakrájený pomeranč, na malé kousky rozkrájené pečené kuřecí maso, vše promícháme.

  • 3

    Vložíme vychladlou brokolici, posypeme zbylou solí, pepřem, pokapeme citrónovou šťávou, vlijeme koňak, přidáme vejce a ještě jednou promícháme.

  • 4

    Salát uložíme do lednice, těsně před podáváním porcujeme na talíře. Každou porci ozdobíme jogurtem.

Komentáře k receptu