Vaječné řízečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Cibulka jarní
  • 60 g Okurky nakládané
  • 60 g Kečup ostrý
  • 6 krajíc Chléb konzumní
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 115.7 mg
  • Vláknina 1194.2 mg
  • Vitamín A 1194.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme do misky, přisypeme sůl, pepř a dobře metlou prošleháme. Vsypeme strouhanku, nasekanou zelenou část jarní cibulky, promícháme. Podle potřeby přidáme ještě strouhanku.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, malou naběračkou naléváme těsto na dno pánve do tvaru oválu. Opečeme z jedné strany, po obrácení dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do skončení těsta.

  • 3

    Krajíce chleba potřeme hořčici, na ně klademe vaječné řízky. Navrch položíme na tenká kolečka pokrájené kyselé okurky a na tence rozkrájenou cibuli. Nakonec každý krajíc s vaječným řízkem pokapeme ostrým kečupem.

Komentáře k receptu