Košíčky se sněhovou čepicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 170 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Cukr moučkový
  • 50 g Mandle
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 830 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 188.9 mg
  • Draslík 137 mg
  • Vláknina 5842 mg
  • Vitamín A 5842 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky si nakrájíme změklé máslo, přidáme k němu cukr, žloutky a směs vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou hladkou mouku a vypracujeme vláčné těsto. Utvoříme z něho váleček, zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho v chladničce 1-2 hodiny odpočinout. Poté formičky na košíčky vytřeme slabě olejem. Vyplníme je asi 2 mm vrstvou těsta.

  • 2

    Bílky vyšleháme na tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme cukr. Do misky si na jemném struhadle nastrouháme loupané mandle.

  • 3

    Košíčky naplníme sněhem, posypeme strouhanými mandlemi, do každého košíčku na střed sněhové čepice přitlačíme loupanou mandli (přibližně 50 g).

  • 4

    Košíčky dáme na pečící plech. Pečeme je v předehřáté troubě na 150-160°C dozlatohněda asi 35-40 minut.

  • 5

    Vychladlé košíčky opatrně vyklepneme, dáme na mísu a servírujeme.

Komentáře k receptu