Arménská studená hovězí roláda
Suroviny
- 120 g Slanina vepřová
- 1000 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 40 g Máslo čerstvé
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 150 ml Kečup
- 120 ml Majonéza
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Sůl
- 6 ks Vejce slepičí
- 6 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 59 g
- Sodík 824 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 450.3 mg
- Draslík 205.5 mg
- Vláknina 547.7 mg
- Vitamín A 547.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí roštěnec zbavíme tuku a šlach, poté na válu naklepáváme dřevěnou paličkou tak dlouho, až je úplně rozklepaný. Následně maso posypeme pepřem, paprikou a solí, rukama opatrně zformujeme do plátu silného 15 - 20 mm. Vál s masem přemístíme na chladné místo a maso necháme nejméně 1 hodinu rozležet.
-
2
Mezitím uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a na kráječi nebo nožem je rozdělíme na šestiny. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky, ty klademe na maso, dále přidáme nudličky slaniny, plátky česneku, dílky uvařených vajec, znovu osolíme, opepříme a opaprikujeme, stočíme do rolády, ovážeme potravinářským provázkem.
-
3
Pekáč vymažeme máslem, položíme do něj roládu, přelijeme rajským protlakem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme do měkka (přibližně 90 minut), každých 10 - 15 minut roládu otáčíme a podléváme hovězím vývarem. Hotovou pomažeme výpekem a necháme na studeném místě 2 hodiny vychladnout.
-
4
Studenou roládu ostrým nožem krájíme na tenké plátky a podáváme s majonézou, smíchanou s kečupem.