Studený kapr po záporožsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Žemle tuková
  • 1500 g Kapr obecný
  • 150 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Petržel kořen
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Rajčata
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1099 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 1322.4 mg
  • Vláknina 11077.3 mg
  • Vitamín A 11077.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menšího kapra očistíme, vykucháme, odřízneme hlavu, ploutve i ocas, naporcujeme. Porce ryby osolíme, opepříme, obalíme v mouce a po obou stranách na 3 lžících oleje opečeme.

  • 2

    Mezitím očistíme mrkev a petržel, společně s cibulí a nakládanou okurkou pokrájíme na nudličky nebo kolečka a dáme do kastrolu opéci na rozpálený olej. Poté přidáme rozkrájená rajčata, sůl, celý pepř a bobkový list, zalijeme trochou horké vody, přikryjeme, podusíme.

  • 3

    Opečenou rybu vyndáme z pánve, položíme do kastrolu se zeleninou a vše na mírném ohni dusíme pod pokličkou ještě asi 10 minut. Přendáme na servírovací mísu, necháme vychladnout, podáváme s pečivem.

  • 4

    Jednotlivé porce na talířích ozdobíme citronem a sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu